DELIKATESOWE
SER-CEBULA
Z SEZAMEM
Z ZIOŁAMI
Z MAKIEM
Z SOLĄ
PIKANTNE

Paluszki „Z Małego Beskidu”

Kruche, delikatne paluszki z ciasta drożdżowego to najczęściej chrupana przekąska w Polsce. Dostępne w licznych wariantach smakowych paluszki „Z Małego Beskidu” są nieodłącznym elementem spotkań towarzyskich, kameralnych wieczorów filmowych i sportowych emocji. Równie dobrze sprawdzają się jako szybki sposób na „mały głód” podczas wypełnionego zajęciami dnia lub po prostu wtedy, gdy chcesz sobie sprawić odrobinę zasłużonej przyjemności.

Jako oferujący najwyższej jakości paluszki producent firma Axpal stawia na sprawdzone receptury i najwyższej jakości, naturalne składniki. Nasza oferta to zarówno tradycyjne wersje z solą, makiem czy sezamem dla zwolenników klasyki, jak również bardziej kreatywne, wyraziste kombinacje smakowe dla poszukujących nowych doznań. Paluszki „Z małego Beskidu” to smak, który na długo pozostanie w Twojej pamięci!

  • Paluszki delikatesowe

Czysta klasyka, bez żadnych dodatków. Kruchość i łagodny smak dobrze wyrobionego i starannie wypieczonego ciasta, z dodatkiem drożdży i naturalnego oleju rzepakowego oraz minimalnym dodatkiem soli. Paluszki delikatesowe „Z Małego Beskidu” to uniwersalny wybór na każdą okazję. Przypadną do gustu zarówno małym, jak i dużym wielbicielom przekąsek.

  • Paluszki serowo-cebulowe

Aromatyczna kombinacja sera i cebuli sprawia, że ta wersja naszych paluszków idealnie komponuje się z chmielową goryczką zimnego piwa. Nie ma lepszej przekąski dla amatorów złocistego trunku podczas imprezy ze znajomymi, oglądania seansu filmowego, czy przeżywania emocji sportowych na telewizyjnym ekranie. Wiemy to z własnego doświadczenia.

  • Paluszki z sezamem

Chrupiące nasiona sezamu, o delikatnym, lekko słodkawym smaku to nie tylko doskonałe uzupełnienie kruchych paluszków. Charakteryzuje je również wysoka zawartość zdrowych jedno- i wielonasyconych kwasów tłuszczowych, ułatwiającego trawienie błonnika oraz wysoka zawartość pierwiastków mineralnych – głównie wapnia, cynku, żelaza, miedzi, selenu i fosforu. Sezamowe paluszki „Z Małego Beskidu” to najlepszy przykład, że przekąski mogą być nie tylko smaczne, ale również zdrowe.

  • Paluszki z ziołami

Kto z nas nie lubi podróży? Idealnie kruche paluszki przyprawiliśmy aromatyczną mieszanką ziół prowansalskich (rozmaryn, bazylia, tymianek, szałwia lekarska, mięta pieprzowa, cząber ogrodowy, lebiodka i majeranek). Już od pierwszego otwarcia opakowania urzekają swoim niepowtarzalnym zapachem, zaś każdy kolejny kęs w magiczny sposób przenosi w słoneczne rejony południowo-wschodniej Francji.

  • Paluszki z makiem

Obok paluszków z sezamem i solą, paluszki z makiem to prawdziwy przekąskowy klasyk, który od zawsze ma swoich wielbicieli. Takie trio sprawdzi się na każdej imprezie. Warto wiedzieć również, że mak to roślina o licznych i potwierdzonych właściwościach prozdrowotnych – jego nasiona dostarczają organizmowi dużych ilości białka, witamin, minerałów oraz błonnika regulującego pracę układu pokarmowego. To po prostu samo zdrowie.

  • Paluszki z solą

Kolejny klasyk w naszym paluszkowym repertuarze. Nie ma chyba osoby, która nie znała by smaku solonych paluszków. W Axpal wypiekamy je z doskonałej jakości mąki, bez dodatku konserwantów i sztucznych dodatków. Dołożyliśmy wszelkich starań aby były idealnie chrupkie, delikatne i sprostały oczekiwaniom najwybredniejszych smakoszy.

  • Paluszki pikantne o smaku papryki

Ciekawa propozycja dla zwolenników pikantnych przekąsek i nietuzinkowych kombinacji smakowych. Klasyczne paluszki Axpal z dodatkiem ostrej papryki. Ich cecha charakterystyczna to perfekcyjna chrupkość oraz intensywny smak i aromat papryki – zawarta w niej kapsaicyna jest substancją o potwierdzonych właściwościach przeciwzapalnych i antyoksydacyjnych. Podobnie jak wariant serowo-cebulowy pikantne paluszki paprykowe najlepiej czują się w towarzystwie dużego kufla dobrze schłodzonego chmielowego nektaru – popularnie zwanego piwem.

Dołącz do naszego grona i już dziś odkryj wyjątkowy smak, który zapewnia firma Axpal – producent paluszków „Z Małego Beskidu”. Gwarantujemy, że pokochasz je od pierwszego chrupnięcia!