Paluszki z solą
Paluszki solone „Z Małego Beskidu”
Paluszki solone od lat zajmują miejsce na podium jako jedna z najpopularniejszych przekąsek – nie tylko w Polsce, ale i wielu innych krajach. Cienkie pałeczki z ciasta drożdżowego, wypieczone na chrupko w temperaturze 400ºC i udekorowane gruboziarnistą solą to idealny wybór gdy chcesz coś po prostu pochrupać i poprawić sobie humor. Doskonale smakują bez żadnych dodatków, a także jako zakąska do piwa lub wina. Są nieodłącznym towarzyszem dużych i małych spotkań towarzyskich, zaś fani kulinarnych eksperymentów znajdą dla nich wiele mniej oczywistych zastosowań w kuchni.
Warto również wspomnieć, że paluszki solone to przekąska prawie o połowę mniej kaloryczna niż klasyczne ciastka czy krakersy. Ich wartość energetyczna to zaledwie 340 kcal na 100 g prduktu. Głównymi składnikami paluszków są mąka pszenna i drożdże piekarnicze, które dostarczają organizmowi sporych ilości witamin z grupy B, witaminy E oraz minerałów takich jak wapń, żelazo, potas i fosfor. Klasyczne paluszki nie zawierają natomiast cholesterolu.
Firma Axpal to producent paluszków solonych o prawie 40-letniej historii. Przez ten czas dopracowaliśmy do perfekcji nasze receptury i techniki pieczenia. W połączeniu z najwyższej jakości naturalnymi składnikami i włożonym w pracę sercem pozwoliło to uzyskać niepowtarzalny smak delikatnego i chrupkiego zarazem ciasta. Nasze paluszki solone sygnowane marką „Z Małego Beskidu” to smak, którego nie da się pomylić z żadnym innym konkurencyjnym wyrobem. Nie musicie nam wierzyć na słowo – po prostu je przetestujcie. Z pewnością staną się Waszą ulubioną przekąską – jesteśmy tego całkowicie pewni.
Dostępne opakowanie 60g 300g